Se alle ruter

Maritime vestlandsperler

Vestlandskysten byr på rik sjøfartshistorie, forblåste fiskevær og vakker arkitektur. Her er noen steder som vekker seilskuteromantikeren i oss:

Ruten inneholder

  • Utskikkspunkt
  • Båttur
  • Fisking

ÅLESUND

Med sine fargerike hus i utsmykket jugendstil og fantastiske beliggenhet, er Ålesund som hentet fra et nordisk eventyr. FraYX 7-Eleven Tinghuset kan du spasere gjennom byen og opp til utkikkspunktet på Akslafjellet, hvor du kan beundre byen i all sin prakt med havet og fjellene i bakgrunnen

BJØRNSUND

Dette idylliske fiskeværet i Hustadvika er fraflyttet i dag, men pleide å huse flere tusen mennesker på begynnelsen av 1900-tallet. Nå er mange av de små husene på øya gjort om til gjestehus og ferieboliger om sommeren. Her går tiden sakte og det er lett å senke skuldrene og bare være. Fra YX 7-Eleven Årø er det en halvtime å kjøre til Bud, hvor det går skyssbåt over til Bjørnsund.

LYSØEN

På en liten øy i Lysefjorden utenfor Bergen bygget virtuosen og komponisten Ole Bull sin drømmevilla, som han kalte «lille Alhambra». Med eksotiske ornamenteringer, spir og løkformede kupler fremstår villaen som et pastellfarget eventyrslott. Villaen ligger omringet av et vakkert parkanlegg som inviterer til utforskning, med flere kilometer med sandstier, lysthus og utkikkstårn. Fra YX/ 7 Eleven Os følger du Søvikvegen til du kommer til Søvikneset, hvor det går en båt ut til øyen i museets åpningstider.

HAUGESUND

Haugesund byr på en herlig blanding av sild, sjøfartskultur, jazz og vikingarv. I flere 1000 år var Haugalandet sete for noen av de viktigste kongene og høvdingene i Norge, og i dag er området et eldorado for alle som er interessert i vikingkultur. Byen er også kjent for festivalen Sildajazz som vanligvis avholdes i August. Fra YX 7- Eleven Karmsundgaten kan du spasere inn til sentrum og den livlige bryggen.

SKUDENESHAVN

Ytterst på Karmøy finner du den idylliske seilskutebyen Skudeneshavn. Her kan du vandre i koselige gater med hvite trehus og drømme deg tilbake til 1800-tallet, da byen vokste fram som et resultat av det blomstrende sildefisket i området. I dag er gamlebyen i Skudeneshavn regnet som landets best bevarte kystbymiljø og byr på en helt spesiell atmosfære. Fra YX Karmøy er det ca. 20 minutter å kjøre ut til Skudeneshavn.

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown