Se alle ruter

Kajakkfavoritter

Norge er et eldorado for padlere og byr på alt fra actionfylte ekspedisjoner ytterst i havgapet, til rolige turer på verdensarvlistede fjorder og idyllisk skjærgårdsnatur.

Ruten inneholder

  • Bading
  • Kajakktur
  • Telttur

ARENDAL

Området rundt Arendal er et maritimt padleparadis med deilige strender, standhaftige fyr og en vakker skjærgård. Like ved YX Longum ligger Longumvannet, som også har fine turmuligheter. Etter turen kan du tusle rundt i de koselige trehusgatene i Arendal by og se på livet i havna.

HIDRA

Sånn omtrent midt mellom Stavanger og Kristiansand finner du denne usedvanlig vakre øya som kombinerer sørlandsidyll med vill vestlandsnatur. Her kan du dra på oppdagelsesferd mellom holmer og skjær, før du avslutter dagen med magiske solnedganger på bryggekanten, eller fra toppen av Langelandsfjellet som er øyas høyeste punkt. Fra YX Moi følger du E39 til Flekkefjord, og fortsetter videre til Kvallandstrand, hvor det går bilferje over til Hidra.

ØYGARDEN

Skjærgården utenfor Bergen er perfekt for havkajakk, og i Øygarden er det mange fine turmuligheter blant øyene og sundene. Hellesøy, Rong, Nautnes fiskevær og Lislevika er gode utfartssteder, og friluftsområdet på Langøy er supert for telting. Det kan bli værhardt ytterst i sundene, så velg rute etter forholdene. YX Rong ligger hendig til der ute i havgapet.

GEIRANGERFJORDEN

Det vestlandske fjordlandskapet har blitt kåret til verdens best bevarte verdensarvsted av National Georgraphic. Med bratte fjell, fossefall og historiske fjellgårder, byr Geirangerfjorden på spektakulære naturopplevelser for både erfarne padlere og nybegynnere. På veien dit kan du kjøre innom hyggelige YX Valldal.  

VESTERÅLEN

Vesterålen kommer gjerne litt i skyggen av Lofoten, men er minst like flott. Fra Trollfjorden i sør til Andenes i nord har du fantastiske padleforhold med turer både på stille vann og ute på det åpne havet. For de uerfarne er det fint å legge ut på Eidsfjorden, med turer inn til Olderfjord, Mellfjord og Hellfjord. Fra YX Bø kan du kjøre til mange fine områder, og der er flere steder som tilbyr utleie og guidede turer. Vi anbefaler også et besøk hos YX Myre for en velfortjent pause

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown