Se alle ruter

Fuglekikkeren

Norge byr på fuglekikking i verdensklasse, og spesielt områdene helt i nord kan by på eksotiske muligheter. Skal du få med deg alle stoppene på denne ruten må du kjøre langt og lenge, men hva gjør man vel ikke for å få et blinkskudd av en sjelden svartstrupetrost?

Ruten inneholder

  • Utskikkspunkt
  • Naturopplevelser
  • Bading

HORNØYA

Norges østligste plass er et fuglefjell med over 80 000 hekkende sjøfugler. Øya ligger kun fem minutter ned båt fra Vardø havn, og er det siste stykket med norsk jord før Barentshavet. Hornøya er et av de villeste og ekstreme stedene i Europa, og du kan blant annet observere havørn, lomvi, lekkdverglerke og den supersjeldne svartstrupetrosten. YX Vardø ligger et steinkast unna havna der båten går.

VARANGER

Varanger er et eldorado for fuglekikkere og er tilholdssted for en rekke sjøfuglarter, rovfugler og sjeldne skogsfugler som lappmeis og polarsisik. Fra YX Vestre Jacobselv kan du kjøre ut til de viktigste observasjonspunktene, hvor det er godt tilrettelagt for fotografering.

RUNDE

Fuglefjellet på Runde i Sunnmøre er Norges sørligste, og har flest arter av alle steder i Skandinavia. I tillegg til å være et ettertraktet hekkested for lundefugl, havsule, storjo og toppskarv, er øya kjent for å være en ekte «skatteøy» etter at man fant gull fra et hollandsk skip som forliste her i 1725. Fra YX Fosnavåg tar det ca 2o minutter å kjøre ut til Runde.

HERDLA

Denne flate øya helt nord i Askøy kommune utenfor Bergen er et interessant utfluktsstedsted for både fugleentusiaster og historieinteresserte. I våtmarksområdene kan du blant annet observere tundragås, ringgås, sægås og flere sjeldne hekkearter. I tillegg kan du gå på oppdagelsesferd blant ruinene av et tysk fort som ble bygget her under krigen. Fra YX  7- Eleven Kleppestø tar det omtrent en halvtime å kjøre ut til Herdla.

LISTA

Lista i Farsund kommune har et mildt klima med flotte strender og mykt åkerlandskap, og tiltrekker seg et yrende fugleliv året rundt. Her observeres det nye sjeldne arter hvert år, og på fuglestasjonen og våtmarksenteret deler de gjerne av sin kunnskap til besøkende. Fra YX Vanse er det ca. en mil å kjøre til Lista fyr og fuglestasjonen.

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown