Se alle ruter

Fra strand til strand

Norge har fantastiske strender som ikke står tilbake for Karibien eller Kreta, hvis du ser bort ifra temperaturen. Her er fem fine favoritter som byr på forskjellige opplevelser:

Ruten inneholder

  • Bading
  • Svømmetur
  • Surfing

Unstad

Surfere fra hele verden kommer til Norge for å oppleve bølgene på Unstad, som ligger på yttersiden av Vetvågøy i Nordland. På Artic Surf kan du melde deg på surfekurs, leie en SUP eller bare nyte utsikten fra en varm badestamp med en kald øl i hånden. Stikk innom YX på Lødingen før du ta rut på E10 i retning Svolvær. Kommer du nordveis fra er det verdt å ta turen innom YX Kongsvik, hvor ryktene sier de har områdets beste burger. Vi kan også anbefale å ta turen videre til Vesterålen etter å ha vært på Unstad, her finner du flere perler og ikke minst flotte YX stasjoner i Bø og Myre

Stokkøya

På Stokkøya finner du en av Midt-Norges flotteste strender, spennende arkitektur og et vilt og vakkert landskap. Flere internasjonale medier og reisebloggere har fått øynene opp for Stokkøya Sjøsenter, hvor du kan overnatte i såkalte SUB-lugarer og besøke den Instagram-vennlige restauranten Strandbaren. For å komme dit tar du FV723 til høyre rett etter YX Åfjord eller så kan du selvsagt spørre om veien på stasjonen. En av våre hyggelige kollegaer vil garantert hjelpe deg videre

Refviksanden

Det er ikke uten grunn at Refviksanden på Måløy ofte blir kåret til landets vakreste. Ute i det åpne havgapet ligger 1 km med kritthvit sand omringet av grønnkledde fjell, som hentet fra et Tropisk postkort. Her er det fint å surfe, bade og gå turer i det idylliske kystlandskapet. Du tar Rv15 over Måløystraumen fraYX Måløy og følger Fv617 hele veien til stranda. Det er mulig å overnatte på campingen like ved. På veien kan du også ta turen innom YX Stryn eller Stårheim, og måte hyggelige ansatte!

Ognastranden

Denne Jær-stranden ligger som en skjult perle mellom knauser, svaberg og elveos, og er en favoritt blant mange kunstnere som har hus i nærheten. Selv om det ikke er badevær er det fint å gå på tur i området, for eksempel den populære runden fra Ognastranden til Brusand. Like i nærheten kan du prøve fiskelykken i Ognaelven, som skal være rik på laks. Stranden ligger like i nærheten av YX Ogna, langs den vakre Nordsjøveien.

Orrestranda

Med sine 5 km er dette Norges lengste strand. Det er lett å glemme at man er faktisk er i Norge, med de vidstrakte sanddynene og det turkise havet. Men en dukkert i de friske bølgene minner en om man er på Jæren, og ikke på Jamaica. For å komme til Orrestranda kjører du ca. 30 minutter YX 7-Eleven Blåsenborg.

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown