Se alle ruter

Eventyrruten

Der er lett å få følelsen av å være i et eventyr når man kjører rundt i Norge, og man kan rett som det er få fornemmelsen av at det bor både troll, huldrer og andre magiske skapninger i fjellet og de dype dalene.

Ruten inneholder

  • Toppturer
  • Telttur
  • Hotell

Gamle Kongeveg

Den 10 mil lange vandreruten over Filefjell byr på eventyrlig natur og historisk sus. Det er flott å sette av noen dager til å gå hele veien, men det er også fint å gå korte etapper som passer for hele familien. Som for eksempel den 5 km lange turen over Kvamskleiva til Vang. Halvveis på veien kommer du til Gamle Kvam gård hvor du kan spise rømmegrøt og hilse på lekne geitekillinger. Fra YX Vang i Valdres følger du E16 forbi avkjøringen til Hensåsen og parkerer bilen ved skiltet som presenterer Kongevegen.

Jotunheimen

DI 1862 døpte Aasmund Olavsson Vinje dette fjellområdet for Jotunheimen, inspirert av det ville landskapet og nørrøn mytologi. Her ligger Nord-Europas høyeste fjell, og området byr på mange flotte toppturer og overnattingsmuligheter. Fra YX Vågå er det kort vei til både små og store fjelleventyr.

Lom stavkirke

Den vernede stavkirken i Lom fra 1156 er en av landets største og vakreste. Om sommeren tar kirken imot besøkende og på innsiden kan du blant annet få se en stor samling av malerier fra 1700-tallet. Stavkirken ligger 18 km unna YX Skjåk langs Rv15.

Peer Gynt vegen

Peer Gynt vegen er høyfjellets hovedvei gjennom Gudbrandsdalen om sommeren og byr på 57 km med vakkert fjellandskap og tradisjonsrik kultur i Peer Gynts eventyrrike. Fra YX Vinstra er det 17 km til Gålå, som ligger omtrent midtveis langs vegen. Andre kjente steder langs veien er Fagerhøy, Skeikampen og Fefor.

Dalen Hotell

Et steinkast unna YX Dalen i Telemark ligger dette storslåtte eventyrhotellet fra 1894.Hotellet er bygget i en overdådig romantisk stil med dragehoder, spir, utspring og gesimser. Et besøk her kan kombineres med et seilas på Telemarkskanalen med de flotte veteranskipene M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria.

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown