Se alle ruter

Arkitekturen

I løpet av de siste tiårene har Norge blitt mer og mer kjent for spennende arkitektur, med det Snøhetta-tegnede operabygget som spydspiss. Her er noen av destinasjonene som har vært med på å sette norsk design og arkitektur på kartet:

Ruten inneholder

  • Museum
  • Hotell
  • Utskikkspunkt

Operaen

Operahuset i Bjørvika kan oppleves både fra innsiden og utsiden. Det er ganske spektakulært  å spasere på det skrå taket og kikke ned på foajeen gjennom de store vinduene, og fra toppen får du fantastisk utsikt over Oslo og fjorden. Fra YX 7-Eleven Tøyen kan du spasere nedover mot Bjørvika, og få med deg Botanisk hage og det yrende livet på Grønland på veien.

The Twist

Det nye kunstmuseet på Kistefos har allerede rukket bli en internasjonal snakkis. Det er det berømte arkitektkontoret til Bjarke Ingels som står bak det spesielle bygget, som snor seg over Randselva i et 60 meters spenn med en tvist på midten. Bygget er en skulptur i seg selv, men rommer også 1000 kvadratmeter med utstillingslokale for kunst. Fra YX 7-Eleven Dalsbråten er det knappe 20 minutter å kjøre til Kistefos.

Våler Kirke

Våler kirke ligger i Solør langs Glomma og er en av Europas største trekirker. Den ble bygget etter at den gamle kirken fra1800-tallet brant ned i 2009, og det ble utlyst en omfattende internasjonal arkitektkonkurranse. Arkitekt Espen Surnevik vant konkurransen, og sammen med utsmykker Espen Dietrichson har han skapt et luftig og tidløst uttrykk som har vunnet en rekke priser. Fra YX Braskereidfoss tar det 7 minutter å kjøre til kirken.

Snøhetta Viewpoint

Dette vakre utkikkspunktet mot Snøhetta-massivet på Dovrefjell er tegnet av det kjente arkitektkontoret med det samme navnet, og har blitt kåret til verdens vakreste bygning. Bygget er oppført som en boks av stål, med en bølgende form av massivt tre mot sør og en glassplate mot den spektakulære utsikten i nord. Fra YX Dovre følger du E6 oppover i 46 km for å komme til utkikkspunktet.

Juvet landskapshotell

Juvet landskapshotell i Valldal er blitt verdenskjent for sitt minimalistiske design, og har vunnet en rekke arkitektur- og reiselivspriser. Her bor du i fuglekasselignende rom som nærmest går i ett med naturen, og du kan nye sauna, stamp og en frisk dukkert fra Badehuset som er bygd inn i elvebredden. Fra YX Valldal følger du Fv63 i 16 km oppover for å komme til hotellet.

Bli med oss

Opprett bruker og bli på næste kampanje!
YX mobile app shown